Tapiokové perly
Další potravina kterou ti doporučím jsou Tapiokové perly. Tapioka pochází z jižní Ameriky, je z kořene manioku a prý nezatěžuje trávicí soustavu, ale to asi po 18ti hodinách od konzumce posoudí každý sám Pro mě je důležité, že je to komplexní sacharid a že si z tapiokových perel vyrábím puding. Mám to jako takovou mlsku, když mě honí mlsnáJe levná, takže za málo korunek máte hodně muziky. Ze 100 g si udělám 8 až 10 malých mističek. Přeci jen je to na chuť, ne na nacpání
Myslím, že tapioku by měl každy vyživový poradce svým klientům do jídelníčku zařadit. Má daleko širší použití. Třeba tapiokový škrob je součástí rýžových těstovin, používá se na zahušťování, ale já preferuji prostě puding.
Recept:
100g tapioky (koupeno zde)
asi 500ml vody
plechovka kokosového mléka (doporučím z Lidlu light)
Sladidlo (dávám kokosový flawdrops od My Protein) může být cokoliv
sušená Goji
Postup : perly namočím minimálně na 4 hodiny, někdy nechám i do druhého dne. Pak přidám kokosové mléko a sladidlo a za stálého míchání dovedu k varu a chvilku povařím. Že je puding řidší nevadí, on ztuhne. Po ztuhnutí může být vršek pod tekutější vrstvou, ale to vůbec neva. To je na tom taky mňamka. Do mističek si rozděl sušenou Goji a zalij pudingem. Nechej vychladit a nech si chutnat