Ovesné vločky
04.06. 2019Ovesné vločky prostě patří do zdravé výživy.
Jsou skvělím zdrojem kvalitních komplexních sacharidů, vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Mají také zdraví prospěšné účinky. Pomáhají při střevních a žaludečních potížích, poruchách trávení, posilují imunitní systém a napomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Obsahují poměrně nízký obsah kalorií, zasytí a proto se také výborně hodí do období redukce..
Ovesné vločky chutnají skvěle na slano i na sladko a zvládne je připravit opravdu každý. Díky všestrannému použití lze vločky použít do mnoha jídel. Ovesné kaše (moje oblíbené), do smoothie, do jogurtů, tvarohů, nebo je lze použít jako surovinu na pečení, zahušťování. Fantazii se meze nekladou.
Pokud držíte redukční , racionální, nebo nabírací jídelníček, určitě ovesné vločky zařaďte. Já si třeba snídani bez nich nedovedu představit.